User Tools

Site Tools


kuldetes

Küldetésünk

  • Ministránsvezetőként a plébános felé azt a feladatot kell ellátnunk, hogy a misékre megfelelő számban ministránsokat biztosítsunk. Ehhez kellenek ministránsok, akiknek elsősorban egy pozitív, szerethető légkört kell nyújtanunk és mutatnunk, fel kell vérteznünk őket a megfelelő gyakorlati tudással az oltár körüli szolgálatban, el kell látnunk őket a megfelelő hitbéli tudással, és biztosítanunk kell nekik olyan helyeket és embereket, ahol lelkük is fejlődhet és az Istennel való kapcsolatukban is elmélyülhetnek. Természetesen be is kell osztanunk őket misékre, kapcsolatot kell velük és a szüleikkel tartanunk és a pozitív közösségi légkört, programokkal, nyitottsággal, kötetlen mély baráti beszélgetésekkel meg kell teremtenünk és tartanunk.
  • Mindazonáltal kiemelem, hogy a mi feladatunk elsősorban az, hogy a ministránsoknak egy szerethető, baráti közösséget tudjunk adni, hiszen a legtöbb helyen (iskola, edzés, otthon) ezt nem feltétlenül kapják meg. Ha jól érzik magukat, boldogok velünk, akkor szívesen jönnek majd ministrálni, a programokra, szívesen tanulnak az Úrról és meg is nyitják a szívüket egymás és Őfelé.
  • Inkább kérdezzétek és segítsétek őket a mindennapi élet, jövő problémáiban jótanácsaitokkal, minthogy egy tanítást próbáljatok beléjük nyomni!

Testvéri üdvözlettel, Bernát

kuldetes.txt · Utolsó módosítás: 2013/05/28 12:25 szerkesztette: nagy_bernat_tamas