User Tools

Site Tools


evesprogram

Éves ministráns menetrend

Ez az oldal abban segít, hogy el ne felejtsd éppen mit kéne szervezned/intézned a hónapban. A lista egyelőre csak az elengedhetetlen dolgokra szorítkozik, viszont folyamatosan bővül…

Özsébes éves terv 2013/1

Advent

Fontos esemény a roráteszezon, ehhez kell barkácsolni egy falinaptárat, ahol lehet léptetgetni bábukat, hogy ki hányszor volt már.

Húzás

Két lehetőség van:

  • Központi: mindenki egyszerre húz a közösségből, egy téma van.
  • Csoportos: minden csoport külön húz, külön témájuk van, a csoportvezető is a csoporttal együtt húz. A legnagyobb csoprt azon tagjai, akik nem húznak, egymás között oldják meg/a csopvez nagyok szerveznek a saját csoportjuknak is egy minimál-húzást.

Karácsony

A karácsony gyakorlatilag a Karácsonyi bulival kezdődik, tart vízkeresztig (gyakorlatilag iskolakezdésig). Az éjféli misén az eddigiek alapján mindig sokan szeretnének ministrálni, erre bevezethető az, hogy csak n darab teljesített rorátéval lehet jönni. Fél órával hamarabb érkezzen mindenki, maximum 10 perc késés tolerálható. Fontos, hogy a miséket 25-én és 26-án is be kell osztani (általában vasárnapi miserend van). Szilveszterkor és Újévkor sajnos csak a leglelkesebbek jönnek ministrálni (de elsején a 9-esen ez jobb is…) Szép hagyomány, hogy a vezetőség a Peronban értékei az évet az időszakban. Figyelni kell az egyházmegyei programokat is, ha van előszilveszteri buli valahol, akkor oda jó 1-2 kocsival elmenni.

Böjt

Igazából semmi különös, a foglalkozások témáját illik a lemondáshoz igazítani, esetleg csoporton belül is lehet kisebb közös vállalásokat tenni. A keresztutakat osszuk be, ezek majdnem olyan fontosak, mint a roráte - csak nem kell hajnalban kelni hozzájuk.

Húsvét - Pünkösd

Intenzív időszak, érdemes megfontolni, hogy ha úgyis sokat találkozunk, akkor nagypéntekre/szombatra egy közös elmélkedést/lelkigyakorlatot szervezzünk. A feltámadási mise után szintén hagyomány, hogy a vezetőség összeül. Szertartásrendek dokumentálva.

Nyár

Ilyenkor sokan és különböző időben nyaralnak, ezt nem árt figyelembevenni a tábor szervezésénél is. A miséken ilyenkor nem elvárt a szokott teljesítés, mindenki megérti, ha kevesebben vagyunk. Erre az időszakra viszont a csoportvezetők/misefelelősök fontos, hogy egy laza, de azért nagyjából mégis mindent lefedő beosztást hozzanak össze.

Hosszú évközi

Ha sikerül összehangolni egy-két csoport foglalkozását, akkor közös mozi, színház, állatkert szervezése nagyon jót tesz a közösségnek;)

Késő ősz

Régen hagyomány volt az őszi túra Ászáron, ez azt jelentett, hogy egy hétvégére, péntek este lementünk, és vasárnap mise után jöttünk is haza. Gyakorlatilag egy mini-tábor, klasszikus játék-túra-lelki program-film-beszélgetés ívvel.

evesprogram.txt · Utolsó módosítás: 2013/01/13 10:49 szerkesztette: asztrik